ČOI varuje před přístrojem Angelcare na sledování kojenců

Česká obchodní inspekce (ČOI) varuje rodiče před přístrojem na monitorování kojenců a malých dětí Angelcare bez krytky kabelů. Při jeho užívání se staly dva případy, kdy se dítě uškrtilo. 

Angelcare, pohybový a zvukový monitor v různých typových provedeních, nahlásila Malta do systému Rapex, protože nebyl dostatečně zabezpečen a při jeho užívání se staly dva případy, kdy se dítě uškrtilo.

ČOI to uvedla v tiskové zprávě.

„Česká obchodní inspekce proto písemně nařídila distributorům, aby doplnili problematický výrobek kvůli bezpečnosti dětí krytkou kabelů. Spotřebitelé, kteří výrobek již zakoupili, by si měli vyžádat od dodavatele dodání doplňujících bezpečnostních prvků,“ uvedl ústřední ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný.

Společnost Angelcare Monitors Inc. již doplnila výbavu výrobku o krytku kabelů a výstražná varování upozorňující na možná rizika. Podle inspekce by spotřebitelé měli zkontrolovat, zda již zakoupený výrobek bezpečnostní krytku obsahuje. Pokud ne, je třeba o krytku dodavatele zažádat.

Česká obchodní inspekce doporučuje spotřebitelům, aby při nákupu podobných přístrojů, určených pro sledování kojenců a malých dětí, vždy pečlivě ověřovali účel použití, který by měl být uveden v doprovodných informacích u výrobku. Na trhu jsou přístroje monitorující dech, avšak pouze zdravotnický prostředek, jehož funkčnost je prokázána klinickým hodnocením, je vhodný nejen pro monitorování dechu dítěte, ale také jako prevence před SIDS (syndromem náhlého úmrtí dítěte).

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.