ÚSP Těchobuz se vyprázdní

Do konce příštího roku by mělo přes 170 klientů někdejších velkých ústavů sociální péče z Vysočiny už bydlet v nových speciálně upravených domcích. 

Staví se dva domky pro klienty z ÚSP Těchobuz, nově Domova Jeřabina. Dva humpolecké domky by měly přivítat 12 nájemníků do roka.

Pro Domov Jeřabina a jeho 72 klientů to budou další dvě stavby z celkových deseti speciálních obytných domků a dvou objektů pro terapeutické služby a sídlo administrativy na pěti místech okresu Pelhřimov.

„Zámek Těchobuz se postupně vyprázdní, o jeho dalším osudu se teprve rozhodne,“ uvedl radní kraje pro oblast sociálních věcí Petr Krčál.

Projekty zohledňují individuální schopnosti postižených klientů, dávají jim větší prostor v menších kolektivech a přibližují je běžnému životu společnosti.

Transformační proces v Kraji Vysočina v někdejším ÚSP Jinošov (dnes Domov bez zámku), v němž se vybudovalo 11 nových domků, spěje k závěru. Nové bydlení našlo všech 72 klientů někdejšího ústavu a jinošovský zámek už má nového majitele.

invArena

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.