Motorkáři pro handikepované uspořádali i ohňovou show

ilustrační foto: Flickr.com

V sobotu 26. července proběhl v Kladrubech motorkářský sraz Keep Respect s podtitulem „den všech, pro které se motocykl stal součástí života, láskou i osudem“. Akce na podporu handicapovaných si kladla za cíl pomoci klukům, kteří po nehodě zůstali na vozíku, a také upozornit na nebezpečí jízdy na motorce.

Na Keep Respect se každoročně sjíždějí nejen motorkáři ze všech koutů naší republiky, ale přijíždějí i lidé, kteří vlastní motorku nemají. Výjimkou nejsou ani rodiny s dětmi, čímž je kladrubský motosraz nejen atypický, ale celé akci to dává další význam. Každoročně nám totiž dorůstá nová generace bikerů a čím dříve se právě u nich s osvětou začne, tím větší šanci „přežít“ v silničním provozu budou mít.

Na celodenní akci na hřišti kladrubského rehabilitačního ústavu jako každoročně i letos byl pro všechny návštěvníky připraven pestrý program. Kromě kaskadérské show, která byla rozhodně nejatraktivnější podívanou pro všechny přítomné, zazněly staré rockové pecky v podání Deep Purple SB Revival, vystoupila Blanka Šrůmová a na závěr byla keltsko irsko skotská muzika kapely Dick O´Brass, kterou naživo doprovodila i vystoupení ohnivé show.

Během dne se zájemci mohli poučit, jak poskytnout první pomoc při nehodě, připravena byla ukázka výcviku asistenčních psů i exhibice v boxu vozíčkářů.

Tradičně proběhla soutěž ve slalomu vozíčkář versus motocyklista. Pro všechny bylo připraveno bohaté občerstvení, tradicí je, že nejen Kofola a červená limonáda, ale i pivo Lobkowicz je výhradně nealko.

Vstupné na akci je každoročně dobrovolné, bylo tedy na každém, jakou částkou bude chtěl přispět. Vybrané peníze budou i letos věnovány ve prospěch handicapovaných.

Více informací, zajímavá videa i fotografie, najdete na www. keeprespect.cz.

ilustrační foto: Flickr.com

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.