MZ upozorňuje na pleťový krém bez dostatečných údajů

Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje na prodávaný pleťový krém Lefery Hyaluron Intense Skin Repair for Day, na jehož obalu není uvedena osoba odpovědná za jeho uvedení na trh.

V případě zdravotních potíží po aplikaci tohoto krému tak nemají toxikologická střediska možnost zjistit informace o složení přípravku a zvolit rychlé a náležité lékařské ošetření. O rizicích pro spotřebitele dnes informoval hlavní hygienik Vladimír Valenta.
Krém je nabízen prostřednictvím internetu. Je uložen v bílé krabičce s převažujícím modrým potiskem, chybí na ní ale údaje o výrobci v Evropské unii nebo dovozci do unie.
Podle evropského nařízení smějí být prodávány jen kosmetické přípravky, pro které je stanovena určitá odpovědná právnická či fyzická osoba usazená v Evropské unii. Před uvedením přípravku na trh tato odpovědná osoba předkládá Evropské komisi informace o složení přípravku, které jsou dostupné toxikologickým střediskům s cílem umožnit rychlé a náležité lékařské ošetření v případě zdravotních obtíží. V případě zmíněného krému by toxikologové takové informace nemohli zjistit, doplnil hlavní hygienik.
Údaje o výrobku včetně jeho fotografií jsou i na webu ministerstva.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.