Rodiče pátrají po ztraceném naslouchátku

Velký problém řeší manželé Stříbrští ze Stanovic u Karlových Varů. Jejich dvouleté dceři Kateřině, která trpí vrozenou hluchotou, se ztratil v karlovarském obchodě sluchový procesor. Ten je součástí kochleárního implantátu, díky kterému dívenka slyší. Speciální naslouchátko se vyrábí až v Austrálii a na nové může čekat dlouho.

televize Nova – reportáž
redaktor:
Tohle je teď svět dvouleté holčičky. Ať se snaží sebevíc, je kolem ní jen ticho. Kačenka teď ztratila důležitý kontakt se světem. Bez naslouchátka totiž vůbec, vůbec neslyší. Ahoj, ahoj. Rodičům nezbývá než se s dcerkou snažit dorozumět znakovou řečí. Že si má přinést botičky, pochopí, ale bez sluchového procesoru přestává mluvit.

STŘÍBRSKÝ, otec:
To dítě je opravdu na to zvyklý a teď jí to chybí. Jo, teď je prostě zavřená v tom svým světě.

redaktor:
Dívenka si naslouchátko strhla z ucha a ztratila v pátek v karlovarském obchodním domě OBI.

STŘÍBRSKÝ
Jsem po 10 minutách přišel na to, že Kačenka nemá implantát, tak jsem to celý tam oběhl, říkám, jsem to prolezl celej obchod po čtyřech.

redaktor:
Sluchový procesor za 350 tisíc korun je speciálně vyrobený pro tuto holčičku. Pro nikoho jiného nemá žádnou cenu.

zaměstnanec:
Každej den to každýmu připomínáme, paní uklízečka, paní uklízečka je opravdu hodně svědomitá. Fakt jsme to nenašli.

redaktor:
Takhle naslouchátko vypadá, má hnědou barvu. Kochleární implantát Kateřině lékaři voperali do hlavy loni. Poprvé slyšela a začala více mluvit.

STŘÍBRSKÁ, matka Kateřiny:
Ona jej fakt akutně potřebuje, to jakoby životně důležitá věc.

redaktor:
V karlovarském obchodním domě OBI nebo v jeho okolí mohl někdo naslouchátko najít nebo i zahlédnout. Zkuste si vzpomenout. Procesor má magnet. Je možné, že se zachytil na kovový výrobek, který někdo koupil a ještě nerozbalil. Může ho spatřit i zákazník obchodu pod regály nebo paletami.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.