Mizérií na hřišti fotbalisté pomohli postiženým dětem

Amatérští fotbalisté C-týmu Staré Říše mají za sebou nejhorší sezonu ve své dosavadní historii, přesto jim ale žáci Základní školy speciální a Praktické školy v Jihlavě v pátek aplaudovali. Proč? (ilustrační foto)


Hráči staroříšského klubu věnovali vzdělávacímu zařízení pro žáky s mentálním a tělesným postižením celkem 22.500 korun. Částku mezi sebou vybrali jako pokutu za předvedené výkony.

„Když už se nám nedařilo na hřišti, jsme rádi, že jsme alespoň pomohli penězi dobré věci,“ vysvětloval Martin Hradil, kouč posledního týmu tabulky v nejnižší okresní soutěži na Jihlavsku. Ředitelka Zuzana Šimková prozradila, že škola peníze využije na rozvoj sportovních aktivit svých žáků. Fotbalisté, kteří se předání zúčastnili, se shodli, že tisícikorunovou pokutu, udělenou trenérem, zaplatili všichni bez řečí a s nadějí, že peníze pomohou dětem alespoň trochu zpříjemnit jejich už tak těžký život.

„Když všichni tleskají, tak to člověka strašně potěší. Když jsem to viděl, tak jsem se málem rozbrečel,“ komentoval to obránce týmu Vojtěch Kadlec. Tým škole finančně nepomáhá poprvé. Před lety dokonce sehrál proti žákům modelový zápas. Fotbalisté nevyloučili, že v průběhu prázdnin by se mohla konat odveta.

 

http://www.jihlavske-listy.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.