Kapela The Tap Tap letí do Izraele

ilustrační foto: Flickr.com

Kapela The Tap Tap letí do Izraele

Známá kapela The Tap Tap míří do Izraele. V Jeruzalémě zahájí festival pro tělesně postižené osoby. Podle kapelníka Šimona Ornesta je to pro skupinu zatím nejvzdálenější destinace, kterou kdy navštívila. Přípravy na koncerty podle něj trvaly zhruba rok a půl. Kapela sebou veze speciálně upravenou a do hebrejštiny přeloženou písničku nazvanou Pojď dál.

Šimon ORNEST, kapelník The Tap Tap:
Taky jsme zpracovali písničku One day od Asafa Avidana, izraelského zpěváka. Zpívá se v ní, že každý jednou zestárneme a budeme vyprávět příhody, které se nám staly. Tak to nám přijde gendrově vyvážené. My budeme hrát 11. ve východní části Jeruzaléma, v nějaké střední vyšší škole, budeme hrát pro arabské publikum. A potom 12. budeme zahajovat /nesrozumitelné/, což je festival pro lidi se speciálními potřebami. A zajímavý je, že jak jsme byli informováni, tak v Izraeli tohle berou hodně vážně, protože mezi lidma s handicapem je spousta veteránů, vojáků a takže myslím, že tam se přistupuje k lidem s handicapem ještě trošičku jinak vzhledem k tomu, že spousta z nich bojovala vlastně přímo z Izrael.

Ladislav ANGELOVIČ, koncertní speaker kapely The Tap Tap:
Krom toho, co Šimon říkal, budeme hrát náš standardní repertoár a ten, myslím, musí oslovit kdekoli. Čeština je můj rodnej jazyk, tak je to komfortnější. V zahraničí potřebuju většinou překlad, takže to je trochu nevýhoda. Ale zase ta změna prostředí je většinou prostě vždycky zážitek a muzika je koneckonců mezinárodní.

ČT 24

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.