Aneta Langerová promluvila o Světlušce

Rozešla se s Nadační fondem Českého rozhlasu, který pomáhá nevidomým. Nyní promluvila o svém rozchodu se Světluškou, projektem, jehož byla patronkou.

 

 

»Od začátku jsme s bratrem hledali dlouhodobou spolupráci. Projekt, se kterým se propojíme. Takovým projektem se stala Světluška a do našeho života přinesla možná více, než jsme si uměli představit. Stala se naší součástí.
Nelitujeme jediného roku, který jsme společně strávili. Odevzdali jsme jí kus našeho života a ona nám to mnohonásobně vrátila. Velmi si toho vážíme. Světluška se dostala do určitého milníku a po dlouhých diskusích jsem zjistila, že na její budoucí směřování máme s Nadačním fondem Českého rozhlasu rozdílné názory. Je to velmi těžké a bolestné rozhodnutí, se kterým se budu ještě dlouhý čas smiřovat, ale vím, že někdy je nutné odejít pro dobro věci. Cítím morální povinnost přenechat své patronství nad Světluškou někomu dalšímu,
« uvedla Aneta Langerová.

»Chtěla bych poděkovat všem lidem, kteří se se Světluškou spojili a pomáhali jí realizovat její projekty, známým osobnostem, všem dárcům a také samotným nevidomým, kteří mě mnohému naučili. Děkuji zejména Martině Kaderkové, bývalé ředitelce nadačního fondu, že mě před několika lety k této spolupráci přizvala, že postavila Světlušku na vlastní nohy a vdechla jí život. Mám radost, že Světluška došla tam, kde dnes je. Stala se symbolem  pomoci nevidomým a také symbolem solidarity. Každoročně přispívá nevidomým miliony korun, realizuje osvětové projekty a spojuje lidi, kterým není život druhých lhostejný.

Přeji Světlušce, ať i nadále naplňuje svůj úděl, pro který byla stvořena. Ať zůstane pevnou oporou nevidomým, ale ať dodává odvahu i lidem vidícím,« dodala Langerová.

Devět let se podílela na rozvíjení projektů Světlušky, jako je Kavárna POTMĚ  a další. Spolupořádala prostřednictvím své agentury Art Shock benefiční koncerty Světlo pro Světlušku, na kterém vystupovali talentovaní nevidomí zpěváci se známými osobnostmi.

Světluška dosud rozdělila více než 100 milionů korun a v loňském roce oslavila desáté narozeniny.

Po vzájemné diskusi o dalším směřování Světlušky se Aneta Langerová a Nadační fond Českého rozhlasu rozhodli ve spolupráci nepokračovat.

Co na to řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan?

»Velmi děkuji Anetě Langerové, že po skoro jednu dekádu věnovala svoji energii a čas právě Nadačnímu fondu Českého rozhlasu a že pro projekt Světluška udělala za těch 10 let velký kus práce. Ze Světlušky se stal známý a oblíbený projekt, který pomáhá nevidomým,« ocenil Anetu Langerovou generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan a dodal: »Je mi samozřejmě líto, že naše spolupráce končí, Světluška ale pokračuje v plné síle. Díky partnerům se budeme nadále potkávat v Kavárně POTMĚ, na Nočním běhu pro Světlušku a dalších akcích s novým patronem či patronkou.«

Haló noviny

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.