Holky ze vsi chystají koncert na podporu nemocného dítěte

TV Barrandov přinesla reportáž o kamarádkách rodičů těžce nemocného dítěte, které si říkají Holky ze vsi a pro malého kluka uspořádaly na jeho podporu sbírku a teď chystají i koncert se známými osobnostmi.

Dvouletý Matyáš z Přeštic tráví většinu života v nemocnici. Malý bojovník už má za sebou náročné operace i sérii chemoterapií. Jeho léčba je drahá a kvůli nedávnému úrazu tatínka se navíc rodina Klasnových dostala do finančních problémů.

Před koncem roku se proto kamarádky rodičů rozhodly Matyášův boj o život ještě více podpořit. Říkají si Holky ze vsi a pro malého, usměvavého kluka uspořádaly velkou sbírku a teď i koncert nabitý známými osobnostmi.

Skromná rodina s Matyáškovou nemocí bojuje už přes rok. Mají neustále sbaleno a když se chlapci zvýší teplota, nebo přestane jíst, okamžitě vyráží do nemocnice. Tam je bohužel víc než doma.

Lenka KLASNOVÁ, matka nemocného Matyáše:
Má dětskej nádor a jsme teď ve skupině tý nejagresivnější verze, kdy je tam opravdu hodně malá šance na přežití, ale furt věříme, furt bojujem. Ty procenta jdou níž a níž, bohužel, ale my si říkáme, když takhle funguje, tak je to prostě úplně úžasný. To se člověku stejně nechce věřit prostě, že se něco takovýho děje v tom tělíčku.

Matyášek je velký bojovník. Nikoho se nebojí, rád si hraje, miluje autíčka a vláčky a rychle si oblíbil i barrandovský mikrofon.

Když materiální sbírka začala, čekali manželé Klasnovi, že dostanou několik balíků plenek. Lidé je ale přesvědčili, že i v dnešní době umějí pomáhat a rozjela se obrovská vlna solidarity.

KLASNOVÁ:
Najednou ty lidi si opravdu všimli toho, že se u nás něco děje, oni nás potkávali, ale asi se nikdo nikdy neodvážil zeptat, co se u nás děje.

Ladislav KLASNA, otec Matyáše:
Vánoce díky lidim, který nám pomohli, byly úžasný, Matyáš dostal spoustu dárků a chtěli jsme hlavně poděkovat všem, co nám pomohli a co přispěli Matyáškovi materiálně i finančně.

Marie KISSOVÁ, spoluorganizátorka sbírky:
Celá tahleta akce začala materiální sbírkou, kterou okamžitě zaštítila Diakonie Praha, která vytvořila během chvilky veřejný účet, na který můžou lidi posílat penízky.

Holky ze vsi, jak si realizační tým na pomoc Matyáška říká, chystá i další akci. Bez nároku na honorář zde vystoupí řada osobností, například Dáda Patrasová, Eva Pilarová, Marek Ztracený, Hana Křížková, nebo Pavel Šporcl. Benefiční koncert na podporu léčby malého Matyáška se uskuteční tady v příchovickém KD už sedmnáctého ledna.

TV Barrandov

http://www.specialniskolamerklin.cz/aktuality-a-novinky/clanky/financni-sbirka-na-lecbu-pro-matyaska/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.