Dnes večer se pro UNICEF draží panenky

Téměř 30 autorských panenek od známých osobností z řad herců, výtvarných umělců i designérů se bude dnes večer dražit v rámci benefiční aukce panenek, kterou pořádá český UNICEF.

Dražit se bude mimo jiné panenka z křišťálu ze sklárny Moser nebo půlmetrová panenka z hedvábného taftu od návrhářky Liběny Rochové.

Panenku Rochové, která je dlouholetou patronkou akce, zdobí šperky italského designéra Roberta Coina, s nímž návrhářka na výrobě panenky spolupracovala. Svou panenku mimo jiné vytvořili také režisér Jan Hřebejk, spisovatelka Bára Nesvadbová nebo zpěvačka Heidi Janků, která se akce účastní pravidelně. Jedna z jejích panenek se v minulosti vydražila za dosud rekordních 150.000 korun.

Aukce je součástí projektu Adoptuj panenku a zachráníš dítě, kde vyrobená panenka představuje skutečné dítě, které bude v rozvojových zemích očkováno proti šesti smrtelným nemocem. Oproti běžným panenkám, které UNICEF v rámci kampaně nabízí k symbolické „adopci“ za 600 korun, je vyvolávací cena panenek v aukci 3000 korun. Při loňské aukci se vybralo lehce přes milion korun.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.