Mají peníze důchodců v soukromých fondech jistotu?

„Je mi jedno, jestli bude druhý pilíř důchodové reformy, nebo zůstane jen třetí, ale zaručí mi někdo definitivní jistotu, která vydrží více než jedno volební období?“ Na otázku odpovídali volební lídři v Radiožurnálu…

Miroslav Opálka, lídr Komunistické strany Čech a Moravy v Moravskoslezském kraji.

Jiří BĚHOUNEK, lídr kandidátky ČSSD v kraji Vysočina:

přišel dotaz, který zní: „Je mi jedno, jestli bude druhý pilíř důchodové reformy, nebo zůstane jen třetí, ale zaručí mi někdo z vás definitivní jistotu, která vydrží více než jedno volební období?“ Tak Jiří Běhounek zastupující Českou stranu sociálně demokratickou?

Jiří BĚHOUNEK, lídr kandidátky ČSSD v kraji Vysočina:
Děkuju, protože pan Potužník si vlastně odpověděl sám, že zatím to bylo vždycky jedno volební období a pokud se skutečně všechny relevantní politické síly nedomluví na tom, aby základ byl déle než jedno volební období, tak mu to nikdo nezaručí a já určitě taky sám ne.

Nebyla čirou náhodou ČSSD tou politickou stranou, která hlásila při poslední změně řekněme penzijního systému, že ve chvíli, kdy se dostane k moci, tak ten krok zruší?

Jiří BĚHOUNEK,
Tak samozřejmě, že ano, ale …

To je možná ta jistota, o které mluví pan Potužník.

Jiří BĚHOUNEK
Není možné, aby sociální demokracie připravila nějakou smysluplnou změnu a příští vláda, pokud ji vymění, ji zase celou rozbourala, protože to stojí strašlivé peníze a nakonec to tomu panu Potužníkovi, ani žádnému jinému důchodci tu jeho jistotu nezaručí.

Miroslav OPÁLKA, lídr KSČM v Moravskoslezském kraji:
Já si myslím, že v ruce to mají voliči, to jsou ti, kteří …buď budou stabilně hlasovat pro programy, které vyjadřujou jejich zájmy, pak ten systém bude stabilní, anebo budou přebíhat z roku na rok z volebního období na volební období a pak to bude pokaždé jinak.

tohle není úplně jasné.

Miroslav OPÁLKA
No, ne, je jasné, že chceme zrušit třeba my a sociální demokracie druhý pilíř, třetí pilíř nechat, v tom on má jasno podle té otázky, on nemá jasno, co bude za 4 roky nebo třeba dřív, když přijde nová vláda. Já říkám, pokud si občané vyberou, co je pro ně, co hájí jejich zájmy, no, tak pak nemůžou ale od voleb k volbám předávat moc, když ty zájmy každý vyjadřuje pro jinou skupinu.

….

podle pořadu Radiožurnálu zaznamenala invArena

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.