Zaměstnanci hubnou, za každé kilo dolů dostane charita stovku

Zaměstnanci zlínské Kovárny Viva se rozhodli společně hubnout. Firma dá za každý shozený kilogram sto korun na dobročinné účely. Do akce nazvané „Kilo za kilo“, která začala v září, se zatím zapojilo přes 40 ze tří stovek zaměstnanců.
„Nápad zorganizovat podobnou akci vznikl na popud jednoho ze zaměstnanců, kterému lékař doporučil zredukovat hmotnost o 15 kilo. A aby v tom nebyl sám a abychom dali impulz i ostatním, kteří se s přebytky potýkají, rozhodli jsme se naše kolegy motivovat tímto způsobem,“ uvedl předseda představenstva Zbyněk Rozsypal.

Lidé se mohou průběžně vážit na dvou místech v areálu firmy, kde jsou umístěné i archy s evidencí vývoje hmotnosti jednotlivců. Do projektu se mohli zapojit pod svým jménem či přezdívkou.

Zaměstnanci kovárny se budou snažit společně hubnout do konce listopadu. Peníze firma věnuje zlínskému dětskému domovu na Lazech.

Průmyslová kovárna se specializuje na výrobu zápustkových výkovků pro automobilový průmysl. Vyvíjí také bezpečnostní díly pro automobilky a další firmy. Původní kovárna vznikla v roce 1932 jako součást firmy Baťa. V roce 1992 byla založena společnost Kovárna Viva Zlín, která stále působí v bývalých baťovských závodech v centru Zlína. Snaží se také o renovaci budov v areálu, do rekonstrukce budovy 72 vložila téměř 30 milionů korun. Roční obrat firmy činí přes 850 milionů korun.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.