Pěstouni 16 dětí byli oceněni

ilustrační foto Flickr

Žáčkovi z Jindřichova Hradce jsou výjimečnou rodinou. V rámci pěstounské péče v ní našlo domov už 16 dětí. I ti odrostlí, kteří už mají své rodiny, se ke svým pěstounským rodičům pořád vracejí. /ilustrační snímek/

Nedávno dostali manželé Žáčkovi ocenění města.

Jednou z šestnácti dcer a synů manželů Žáčkových je Nikola. Do rodiny přišla jako roční. Teď jí je dvacet, bydlí s přítelem a pracuje v nemocnici. Žáčkovi jsou ale pořád její rodina.

„Určitě nás toho mamka hodně naučila s taťkou. Dobře mě vychovali,“ řekla v reportáži České televize osvojená dcera Nikola.

„Mě si vzali ve 3,5 letech a pamatuju si, jak pro mě přijeli k tomu dětskýmu domovu a jak mě přivezli k nám domů. Krásný vzpomínky,“ řekl syn Stanislav.

Jejich nejstarší sestře je 38, nejmladšímu bratrovi devět. Mezi sourozenci jsou čtyři děti se zdravotním handicapem.

„Je s nima radost, máme už i vnoučata. My se považujeme taky za normální rodinu,
bereme je úplně jako za svý,“ řekl pěstoun Jindřich Žáček.

Stanislav MRVKA, starosta Jindřichova Hradce /ČSSD/ řekl:“Je to obdivuhodný a ty lidi si opravdu mohou říct, my jsme tady nebyli zbytečně na tom světě. Já takový lidi uznávám a velmi bych se jim chtěl poklonit.

Když se sejdou všichni i s partnery a vnoučaty, je jich hodně přes dvacet. Dneska je ale část rodiny včetně maminky na dovolené v Itálii, takže se jich sešla ani ne čtvrtina. Například Standa ale přijel svého tátu podpořit až z Prahy, kde je městským strážníkem.

podle  České televize zaznamenala invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.